zaterdag 6 november 2010

Vol verwachting klopt ons hart

Net terug van The Bioneers conferentie in Findhorn (Schotland) is hier heel veel over te vertellen. Door de veelheid aan informatie en overvloed aan inspiratie moet dit nog even bezinken, daarom binnenkort meer hierover. Deze links zijn alvast zeer de moeite waard: http://www.bioneers.org/ en http://www.findhorn.org/.

Wat actueel speelt is dat wij deze maand uitsluitsel verwachten over de subsidieaanvraag Duurzaam Voedsel van het ministerie van (destijds) LNV. Als dit gehonoreerd wordt gaan wij enthousiast van start met de ontwikkeling van de ''Ecowijs' methodiek in samenwerking met Rotterdam Vakmanstad en de Bloemhofschool in Rotterdam. Dit project voegt in bij het al 2 jaar lopende project Fysieke Integriteit en sluit aan op de praktijk van de verse maaltijdvoorziening, de schooltuin en de filosofielessen in de Bloemhofschool. Het geheel wordt door de Erasmus universiteit en het Verweij Jonker Instituut gemonitord en zal resulteren in een Handboek waarmee wij andere scholen kunnen inspireren en begeleiden.

En over 2 weken krijgen wij bericht of wij genomineerd zijn voor het winnen van de Groene Urgentie prijsvraag. Ons project voorziet in het helpen vergroenen van het curriculum van Life College in Schiedam. Als aanloop evenement dat nog dit jaar plaats vindt, organiseren wij een 'groen kerstdiner' met een duurzame culinaire markt. Dit in het verlengde van de vorige week gestarte kookworkshops en de verwachte opbrengst van het uit te voeren onderzoek naar duurzame producten binnen de (lokale) voedselgerelateerde (stage-)bedrijven, uitgevoerd door leerlingen/stagiaires.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten