dinsdag 23 november 2010

GROENE URGENTIE

Stichting K-ETEN is genomineerd voor de hoofdprijs in de competitie
Groene Urgentie..

De competitie vraagt om projecten die groen onderwijs kunnen verbinden met het bedrijfsleven.
Wij hebben het projectplan People-Planet-Profit-Pupils ingediend, gemaakt met onze partners LIFE College (V)MBO in Schiedam en de organisatie Workflix.

Samen ontwikkelen wij 'levend' onderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van jongeren en gericht op een verduurzaming van hun bewustzijn en ook van het curriculum van de school.
Het is een meer-fasen plan, beginnend met het verduurzamen van de populaire kookworkshops die pas van start zijn gegaan in de onderbouw. Hierop volgt op 09 december een duurzaam kerstbuffet, gecombineerd met een culinaire info markt met en door bedrijven.

Dan is 2010 voorbij en is het de bedoeling dat wij de activiteiten gaan doortrekken naar de bovenbouw en het MBO. Het streven is sectoren met elkaar te verbinden door middel van duurzaamheid thema's. We gaan er voor zorgen dat duurzaam onderwijs niet alleen aan de Hogescholen wordt gegeven!

Maar nu eerst zien dat wij de hoofdprijs gaan verdienen..:-)
Donderdag 25 november zullen wij i.s.w.m. leerlingen van LIFE College onze presentatie geven t.o.s. van de AOC Raad en alle genodigden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten