woensdag 10 november 2010

The Bioneers Conference 2010

REVOLUTION FROM THE HEART OF NATURE

De eerste Europese Bioneers conferentie vond plaats in Findhorn Schotland en beoogde het verbinden van mensen met baanbrekende ideeën en oplossingen voor de problemen van de mensheid en de planeet. Het voorfront van progressieve verandering wordt geleid door sociale en wetenschappelijke innovatoren. Zij zien en belichamen krachtige kansen en strategieën voor levensbevestigende transformatie. De bijeenkomst vierde het wonder en het geniale van de natuur en menselijke creativiteit.


Het was een bijzondere gelegenheid om in contact te zijn met de koplopers op het gebied van de mondiale duurzaamheid beweging. Wat The Bioneers uniek maakt in de paradigmashift die de aardse bevolking nodig heeft, is dat hun werk laat zien wat er gebeurd wanneer fictieve grenzen worden opgeheven en de relaties tussen mens en aarde, psychische en fysieke realiteit, individu en gemeenschap, ratio en hart, micro en macro in al hun systemische eenheid worden belicht.

Inspirerende highlights zijn:
* Er gebeurt overal op de wereld erg veel in de goede richting. Allerlei initiatieven zijn op meerdere niveaus en in verschillende domeinen bezig een netwerk te vormen.

* De relatie tussen schaalvergroting en decentralisatie / diversiteit in energiebeheer, economie en arbeid krijgt en verdiend volop de aandacht.

* Het belang van de psychologische, spirituele en levensbeschouwelijke kant van het mens zijn in duurzame ontwikkeling, wordt nadrukkelijk beschouwd in het licht van de natuurlijke en universele wetmatigheden. Ieders innerlijke wereld en het collectief onbewuste zijn onlosmakelijk verbonden met de fysieke werkelijkheid.

* De natuur wordt gerespecteerd en benut als leermeester en moeder aarde wordt geëerd in al haar wonderen en hoedanigheden. (permacultuur, biomimicry, vision quest,..)

* De menselijke vermogens zoals creativiteit, bewustzijn en wil of intentie worden gewaardeerd als potentiële krachtbronnen, die ieder op zich ontstaan vanuit een persoonlijk verhaal en die wonderen tot stand kunnen brengen.

Al deze mensen tezamen creëren een flow, die hoopvol is, energie geeft en die creativiteit oproept, waardoor de weg tussen visie en praktijk zich baant.
Bezoek de website voor een scala aan voorbeelden en meer informatie.
http://www.bioneers.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten