maandag 15 november 2010

Schoolgebouw

'MENSELIJK WELZIJN IS DUURZAAMHEID'

Er verschijnen veel teksten via blogs die in ons straatje passen. Voeding is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met onderwerpen als jeugd, economie, welzijn, duurzaamheid, etc..

Onderstaand een citaat uit de weblog van Paul de Blot (verbonden aan Nyenrode Business Universiteit). De boodschap is relevant omdat het illustratief is voor één van de redenen (slechts 1) om over te gaan op de bereiding van verse en duurzame voeding op school. Dit is namelijk de plek is waar leerlingen dag in dag uit, jaren van hun leven doorbrengen. Waardoor het schoolgebouw eigenlijk een 2e huis is. Door dit gebouw een keuken en daarmee een hart te geven, van waaruit verbinding wordt gemaakt met de mensen die daar verblijven, voeg je essentiele waarden toe aan de dagelijkse gang van zaken. Denk aan warmte, zorgzaamheid en geborgenheid. Factoren die ons welzijn bepalen en die zich vertalen in de ontwikkeling van persoonlijkheden.

"Niet alleen uit studies maar ook uit de praktijk blijkt hoe belangrijk investering in de jeugd is, ook economisch gezien. Dit kunnen we in ons eigen leven constateren als we terugdenken aan onze eigen jeugd. Wie hebben daar het meeste aan bijgedragen en waarom? Wie waren de mensen met wie we ons het sterkste verbonden voelden?

Kinderen die in hun jeugd tekort komen blijken uiteindelijk meer te kosten en minder aan het maatschappelijk welzijn te kunnen bijdragen. Geld kan nooit uit zichzelf geld maken, maar het zijn altijd mensen die geld maken. Hetzelfde geld voor het investeren in mensen. De investering in mensen is duurzaam, ook vanuit economisch standpunt. Menselijk welzijn is duurzaamheid .


Bron:
Emailnieuwsbrief http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=KWLGw&m=1edTiePsQYyRlf&b=9QYnVYdQLNfuq609W1wFeQ 15 nov 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten