woensdag 13 oktober 2010

Almanak

Afgelopen maandag hebben wij de Almanak Duurzaam Voedsel in ontvangst mogen nemen. Dit product van het ministerie van 'LNV' is een mooie en praktische bundeling van veel initiatieven, gelardeerd met heerlijke recepten. Aan het eind van de middag heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om afscheid te nemen van het boegbeeld van het ministerie 'voor duurzaam voedsel', minister Verburg. Het is spannend om te gaan ontdekken wat het nieuwe ministerie 'ELI' met en voor de gegeven ontwikkeling gaat doen.

De bijeenkomst had wel dynamischer en interactiever georganiseerd mogen worden, er zijn kansen tot productieve krachtenbundeling blijven liggen. De intentie was er wel, zowel bij de mensen als bij de organisatie, maar het kwam niet helemaal samen. Zelf heeft ondergetekende ook de kans voorbij laten gaan door tijdens deze bijeenkomst van gelijkgestemden de ambitie van stichting K-ETEN niet uit te spreken. Want juist deze mensen kunnen begrijpen dat het naast alle belangrijke initiatieven zaak is om op scholen de voedselcultuur te hervormen.

Het geserveerde voedsel was troostrijk; prachtige producten en een scala aan smaken. De boekpresentatie -'Smaakvrienden'- van Angelique Smeinck was ook erg welkom; gebracht met beweging, getuigend van creativiteit en overlopend van visuele inspiratie. Als we koks in opleiding op deze manier kunnen gaan instrueren werpt dat zeker vruchten af..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten