zaterdag 6 november 2010

Voedselmisbruik

Onze website bevat Prezi presentaties die op een dynamische manier een veelheid aan informatie kunnen omvatten. In de prezi GLOBALE CONTEXT verzamelen wij relevante informatie t.a.v. voedsel en duurzaamheid. Hier vind je links naar websites, een boekenlijst, een selctie pdf's, copien van artikelen, filmtitels, Url's van Youtube filmpjes en documentaires op het internet. De volgende link over de documentaire Taste the Waste wordt daar nu aan toegevoegd.
http://www.tastethewaste.nl/index.php/de-documentaire

Een pijnlijke gewaarwording helaas. De film toont hoe en vooral waarom een ongelofelijke hoeveelheid waardevolle producten die bedoeld zijn voor het voeden van mensen en die zijn voortgebracht door onze misbruikte aarde worden verspild en vernietigd. Het betreft een fundamenteel schaamteloze en ziekelijke werkelijkheid die wij met z'n allen de wereld uit kunnen helpen. We kunnen ons tijdelijk troosten met alle hoopgevende initiatieven op het gebied van alternatieven in voedselproductie en -distributie. En met de oplevende aandacht voor afval, verspilling en wereldwijde onrechtvaardigheden.

De conclusie in de film was heel voorzichtig; een klein beetje minder verspilling door consumenten zou al mooi zijn. Maar een structurele verandering is broodnodig. Het bedrijfsleven is nu oppermachtig. Dit gegeven vraagt om overheden die, aangedreven door actieve burgers met het hart op de goede plek, bereid zijn verantwoordelijk beleid door te voeren met mens- en aardevriendelijke regelgeving.

To keep up the spirit: er waren ook positieve bijdragen zoals het inspirerende bewaarsysteem voor verse producten van een Japanse vrouw in Nederland en over Community Supported Agriculture (CSA cooperatives).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten