vrijdag 18 november 2011

KETCHUP GENERATION

Wanneer er discussie ontstaat over het verschil tussen pizza serveren en groente eten, blijkt dit in de VS te kunnen ontaarden in een congresdebat over de overeenkomst tussen beide. Met andere woorden: Obama's regering probeert voorstellen voor een gezondere schoollunch door te voeren en krijgt een begrotingsvoorstel (met nieuwe lunchregels) op het bord, waarin pizza eten wordt gelijksgesteld met groente eten. Uiteraard dankzij de aanwezigheid van tomatensaus, dat is logisch.

Waarom maak ik daar hier melding van? Ten eerste omdat dit een prachtig voorbeeld is van hoe eten, kinderen, lobbypraktijken en voedselindustrie verstrengeld zijn geraakt. Dat is en blijft een probleem, tenzij we beginnen deze ketenen te verbreken door met alternatieven aan de gang te gaan.

Ten tweede geldt het als illustratie voor een eerdere kanttekening bij het feit dat wij in vele opzichten de VS als lichtend voorbeeld navolgen. Mijn vraag hierbij is nog steeds, waarom kijken we niet wat meer naar het oosten, zoals Japan of India (Ayurveda) als het om eetgewoonten en bewustzijnsontwikkeling gaat? (in mijn lobbyhoofd zijn deze twee grootheden met elkaar verstrengeld).

Overigens is dit het tweede interessante artikel dat op de mat valt, wat blijkt te zijn gepubliceerd in de Huffington Post. Het eerste ging over positieve duurzame ontwikkelingen in de wereld, beschreven door The Bioneers oprichter Kenny Ausubel. Zeer lezenswaardig..

Pizza is een groente
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3039960/2011/11/17/Congres-VS-Pizza-is-een-groente.dhtml

The Revolution hits the Fan
http://www.visie-in-voeding.nl/blog/the_revolution_hits_the_fan

door: Giovanna Gomersbach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten