donderdag 30 september 2010

Voorlopers

Amerika genereert een aantal inspirerende voorbeelden voor Europa als het gaat om verse en biologische voeding. Denk aan de statements van Michelle Obama en de moestuin die haar ambities illustreert. En aan Alice Waters, eigenaresse van het beroemde restaurant Chez Panisse en oprichtster van de Chez Panisse Foundation, die in Berkeley al 15 jaar werkt aan het voeden en onderwijzen van kinderen via eetbare tuinen en scholen.

In samenwerking met The Center of Ecoliteracy is er veel bereikt en dit wordt gedeeld met de wereld d.m.v. prachtige publicaties. Stichting K-ETEN was in juni te gast bij een door hen georganiseerde seminar gewijd aan de integratie van onderwijs, gezondheid, voeding en duurzaamheid en bezocht o.a. ook The Edible Schoolyard in Berkeley. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen voor deze informatie uit de eerste hand..

Als klap op de vuurpijl volgt hier de link naar de bevlogen speach van Jamie Oliver, die als een vleesgeworden engel Amerika het goede voorbeeld aanreikt. Voor K-ETEN nog een teken dat wij in Nederland in de voorhoede lopen; wie voelt zich betrokken en trekt de kar van verandering met ons mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten