maandag 19 juli 2010

'Ecological Literacy' in Nederland..

Ons bezoek aan Berkeley in Californie en de seminar die werd gegeven door The Center for Ecoliteracy heeft de aanwezigen (vooral leerkrachten) veel inspiratie en bruikbare instrumenten opgeleverd. Ook de kennis en ervaring van Alice Waters, 'Het Eetbare Schoolerf ' en het werk van de Chez Panisse Foundation voegen waardevolle en bruikbare informatie toe.

Kerngedachte achter de 'ecological literacy' theorie en praktijk is de verbinding van onderwijs met voedsel, gezondheid, cultuur en milieu, door ecologische educatie.
Dit sluit naadloos aan bij de ambities van stichting K-ETEN. Wij streven ernaar dat de jeugd op duurzame wijze wordt verzorgd en onderwezen, als beste garantie op een duurzame samenleving en meest zinvolle investering in de toekomst. Bovendien hebben kinderen recht op contact met natuurlijke voeding en op een ontwikkeling van ecologisch bewustzijn. Zowel op korte als op lange termijn heeft dit een positief effect op ieders individuele welzijn en op het algemene belang!

NB: een verslag van de seminar (10 x A-4 met een dozijn foto's) is te bestellen bij K-ETEN.

Wij vertalen 'ecological literacy' in ecowijs.
Binnenkort volgt hier meer over 'de ecowijze school' en ecowijs als onderwijsmethodiek.. Daarbij komt dan ook de term 'smart by nature' ter sprake, door ons vertaald als natuurlijke intelligentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten