zondag 8 mei 2011

FLEXTARIER

De organisatie Natuur en Milieu lanceert een campagne om mensen te helpen anders met vleesconsumptie om te gaan. Op hun vriendelijke verzoek brengt stichting K-ETEN de link naar de website 'Ik ben Flexitarier' onder de aandacht:
http://www.ikbenflexitarier.nl/recepten/
Deze link brengt je gelijk naar de receptenpagina, want inspiratie voor vleesloze maaltijden is nooit weg.. Het ontbreekt nog wel aan wat rubrieken voor gerechten met nog onbekende / onbeminde eiwitbronnen, zoals die uit zaden, zeewieren en insecten..
Wat de naam flexitarier betreft, die kan best ingekort worden naar flex tarier?

1 opmerking:

  1. En als je dan toch vlees eet, doe het dan helemaal goed: dus niet alleen biologisch, maar ook diervriendelijk (okay, zo vriendelijk mogelijk), fair (ook Nederlandse boeren en slagers hoeven niet uitgebuit te worden), voedselveilig (geen gerommel met antibiotica en hormonen tenzij het echt niet anders kan), met minimale milieu-effecten (geen gewasbeschermingsmiddelen, Engels raaigras, krachtvoer, soja) etc. Bijvoorbeeld via www.mijnkoejouwkoe.nl (inderdaad, een duidelijk eigenbelang).

    Maar Flextariër...? Dat bekt toch niet? Gewoon Flexitariër, scheelt ook maar een - hele dunne - letter.

    BeantwoordenVerwijderen